Bestemmingsplannen betekenen eindstation voor kleine ondernemers

Actief

December 2018 werd het tijd om een besluit te nemen over de aanpassing van de regels van drie vergelijkbare bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen Gildenveld 2012, Schepenveld/Planetenveld en Centrale Groenzone en Krachtenveld. Deze kleine bedrijventerreinen die verspreid door Zeewolde liggen, waren opgenomen in plannen, waar de gemeenteraad herziening op heeft aangevraagd. Het doel: leegstand oplossen en kleine bedrijven mogelijkheden tot vestiging te bieden.

Grote gemiste kans

Het college heeft de vestigingsmogelijkheden voor de bedrijventerreinen Gildenveld 2012 en Centrale Groenzone en Krachtenveld gelijk getrokken, maar er zit wel een bijzondere wending aan. Gek genoeg werden voor Schepenveld/Planetenveld namelijk de criteria strakker opgesteld. Het gevolg? Minder mogelijkheden tot groei en diversiteit. Volgens de PvdA/GroenLinks een grote gemiste kans.

Wij zien als fractie namelijk juist graag dat er wordt ingespeeld op de economische dynamiek ten gunste van de kwalitatieve ontwikkeling van het bedrijventerrein. Daar komt nog eens bij dat binnen afzienbare tijd landelijk de Omgevingswet van kracht wordt. Het motto van die wet is juist “ruimte bieden voor ontwikkeling en waarborgen van kwaliteit”.

Tegenvaller voor beginnende ondernemers

Zeewolde Liberaal heeft daarom het initiatief genomen om met een wetsvoorstel te komen. Wij en het CDA hebben deze motie mede ondertekend. De motie hield in dat sport en fitness alsmede maatschappelijke functies en persoonlijke dienstverlening als toegestane functies aan dit gebied worden toegevoegd. Daarmee gelden exact dezelfde regels als bepaald voor de bedrijventerreinen Gildenveld 2012 en Krachtenveld. Hiermee voorzien we in de behoefte van de ondernemers en gelijkwaardigheid van regelgeving.

Helaas mocht onze inzet niet baten, de motie heeft het niet gehaald. Een teleurstelling voor menig kleine ondernemer in Zeewolde.

Vorig bericht
Voor een schonere toekomst
Volgend bericht
Toekomstvisie Zeewolde

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu