Een sprong in het diepe

Afgelopen dinsdag (28 mei 2019) heeft een meerderheid van de raad ingestemd met nieuwbouw/renovatie van sportcomplex Het Baken. Leefbaar Zeewolde, VVD, ChristenUnie en het CDA hebben ingestemd met het raadsvoorstel waarmee het sportcomplex op dezelfde locatie wordt vernieuwd met een sluitingstijd van twee jaar. Het project gaat door voor een bedrag van ruim € 15 miljoen! Maar let wel, met dit bedrag zijn we er nog niet, financiële kaders ontbreken. Incidentele kosten voor tijdelijke voorzieningen voor de sporters, tijdelijke huurvoorzieningen bij de buurgemeenten, een tijdelijke sporthal, het verlies aan inkomsten van de gebruikers, de personeelskosten zwembadpersoneel, enz. zijn nog niet in kaart gebracht. Een hele rits aan onzekerheden waar nu een enorm bedrag op is ingezet.

Onrealistische vraag aan gebruikers

Eén en ander zal nog in de tonnen gaan lopen. En dat naast het feit dat er nog geen oplossing is gevonden voor de gebruikers van het zwembad en de sporthal. De sportvoorziening zal voor een kleine twee jaar dicht gaan. Dat betekent dat er voor de ruim 900 mensen die wekelijks gebruik maken van het zwembad een oplossing gezocht moet worden bij onze buurgemeente. Allemaal nog open einden op dit moment en zeker niet realistisch.

Om bovenstaande redenen hebben wij als PvdA/GroenLinks niet kunnen instemmen met dit voorstel. Daarnaast is eerder door een gerenommeerd adviesbureau een rapport neergelegd dat het voor een bedrag van € 16 miljoen mogelijk is een sportcomplex op een andere locatie neer te zetten. Met deze oplossing was het mogelijk geweest ons sportcomplex gewoon open te houden totdat het nieuwe complex gereed zou zijn. Op de oude locatie kan dan prima woningbouw plaatsvinden. Een win-win situatie op alle fronten in de ogen van PvdA/GroenLinks.

Vorig bericht
Hoe staat het met de Schulddienstverlening in 2020?
Volgend bericht
High-end woon- en werkomgeving in Horsterwold

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu