Integriteitsproblemen binnen gemeentebestuur

Algemeen

Zeewolde Liberaal maakt formele integriteitsmelding bij de burgemeester inzake het Zonnepark aan de Groenewoudseweg.

De formele melding betreft vermeende belangenverstrengeling in de besluitvorming rondom het Zonnepark door onder meer een dubbelrol van een raadslid. Daarnaast is er nog een actief betrokken ambtenaar vanaf het begin van de ontwikkeling van het Zonnewoud die in deze kwestie ook een rol speelt. Op dit moment zijn er veel vraagtekens bij de besluitvormingsprocedure, de omgevingsvergunning voor het realiseren van het Zonnewoud, het aanbestedingstraject én de rol van de gemeente.

Op basis van de integriteitsmelding heeft de burgemeester een vooronderzoek uitgevoerd en vervolgens zijn de fractievoorzitters geïnformeerd over zijn bevindingen.

De fractievoorzitters hebben aangegeven het één en ander te willen bespreken in een openbare raadsvergadering. Als fractie PvdA/GroenLinks zijn wij van mening dat we openheid van zaken te moeten geven. Integriteit van ons bestuur staat bij ons voorop. Een slager moet zijn eigen vlees niet keuren, dus willen wij een onafhankelijk onderzoek. Onze inwoners moeten hun bestuur zonder meer kunnen vertrouwen. Wij zijn daarom van mening dat dit een zeer ernstige kwestie is die tot op de bodem uitgezocht moet worden.

Daarnaast is onze uitdrukkelijke eis breder te kijken naar het proces dat gelopen is binnen de organisatie en het bestuur van gemeente Zeewolde. Mocht blijken dat het proces en het akkoord voor de realisering van het zonnepark niet goed is verlopen, dan moeten we dit besluit herroepen.

Tot onze verbijstering schetst het persbericht van afgelopen vrijdag van de gemeente zelf dat er geen sprake is van niet-integer handelen. De burgemeester zegt dat alles in orde is, maar doet wel een aanbeveling tot een nader onderzoek. Een bericht waarin wij ons totaal niet herkennen aan de hand van onze informatie. Uiteraard zullen wij ons als PvdA/GroenLinks sterk maken voor een open en transparant bestuur. Wat ons betreft zal de onderste steen boven komen. De openbare raadsvergadering van 2 september 2020 zal, naar wij hopen, meer duidelijkheid bieden.

Vorig bericht
Financiële huishoudboekje Zeewolde

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu