Realisatie Zonnepark Groenewoudseweg

Duurzaam

Om tot de realisering van het Zonnepark aan de Groenewoudseweg te komen was een verklaring van geen bedenkingen nodig van de gemeenteraad. De eerste stap naar de realisering van het zonnepark.

Voor de PvdA/GroenLinks was dit onderwerp een flink dilemma. Met kort gezegd aan de ene kant het belang van onze natuur en aan de andere kant de noodzaak tot het nemen van duurzame maatregelen in Zeewolde. Staatsbosbeheer heeft de afgelopen tijd gezocht naar passende oplossingen voor dit gebied, echter is het niet gelukt geschikte gegadigden te vinden die voldeden aan de voorwaarden.

Draagvlak staat voor ons centraal

En nu ligt dit creatief plan tot het realiseren van een Zonnepark voor. Een plan dat, mits wij een verklaring van geen bedenkingen afgeven, past in dit gebied. Wat voor ons van belang is, is dat het plan past binnen de ecologische en recreatieve waarde van dit gebied. Naast het feit dat wij het belangrijk vinden dat inwoners moeten kunnen participeren in het plan. Ook dat zorgt voor draagvlak in Zeewolde.

Want natuurlijk hebben wij oog voor alle media-aandacht van de afgelopen twee weken, de weerstand van vele inwoners, dat een zonnepark gerealiseerd gaat worden in het bos. Echter is op dat stuk grond geen sprake van bos, laat staan van de kap van bomen.

Inkomsten genereren nieuw bos

Draagvlak vinden wij belangrijk. Dat moet er zijn en dat kunnen wij ook bereiken. Dit plan draagt bij aan ons vastgestelde beleid om op 70 ha. geen landbouwgrond te voorzien in zonneparken. Wij vinden het belangrijk dat SBB aangeeft dat met de inkomsten bos gegenereerd kan worden, het park in zijn geheel opgeleverd zal worden, inclusief die natuur en recreatieve elementen en de netbeheerder aangeeft de stroom te kunnen transporteren tegen de tijd dat het park gebouwd wordt.

Dat zijn de argumenten waarom wij positief staan in de realisatie van het zonnepark. Het plan is uniek in Nederland voor wat betreft de integratie van doelen op het gebied van natuur, recreatie en energietransitie en wij hopen dat Zeewolde een mooi voorbeeld kan worden in Nederland. Iets waar we uiteindelijk allemaal trots op kunnen zijn.

Vorig bericht
UITNODIGING: Vrouwen in de politiek
Volgend bericht
Programmabegroting 2020-2023

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu