Beleidsnota sport & bewegen Zeewolde 2020

Actief

Sporten voor iedereen en door iedereen

In samenwerking met de verenigingen en organisaties voor het sport en bewegen, hebben we een goede basis voor Zeewolde gelegd. Het is een mooie ontwikkeling en daar zijn we trots op. De nota die tot stand is gekomen vormt het kader voor het nog op te stellen Lokaal Sportakkoord. Het doel is om een duurzame sportinfrastructuur en vitale sport- en beweegaanbieders te hebben die de inwoners de gelegenheid bieden om met plezier te sporten. Ongeacht welke leeftijd, want voor iedereen moet het toegankelijk zijn.

PvdA/GroenLinks vindt dat plezier voorop staat

Wat ons betreft staat plezier centraal. Of je nou goed bent in sport of nog beginnend bent, het moet vooral leuk zijn. Zolang je er plezier aan beleeft houd je motivatie en het zorgt voor mooie vriendschappen die in de sportschool ontstaan. Als gemeente moeten we oog hebben voor een breed aanbod in sport, zodat iedereen mee kan doen.

Jong geleerd is oud gedaan

Wij denken dat het belangrijk is dat je van jongs af aan kan kennismaken met sport en bewegen. En dan hebben we het óók over de denksporten. Deelnemen aan het verenigingsleven is belangrijk voor je algemene ontwikkeling. Het is goed voor je gezondheid en het leren samen werken. Zoals de burgertafel ook al opmerkte is dat een belangrijk punt dat nadrukkelijk de aandacht verdient. Het is een gegeven dat het sporten onder jongeren een dalende trend vertoont. Hoe kunnen we deze neerwaartse spiraal ombuigen? Door inderdaad, zoals de burgertafel al voorstelt, de samenwerking met scholen te zoeken. Combineer de kennis en kunde van de sportverenigingen met de scholen en wellicht zijn daar samenwerkingsconstructies voor op te starten. Deze nota is een stap in de goede richting en de concrete uitvoering daarvan wordt een grote uitdaging!

Vorig bericht
Programmabegroting 2020-2023
Volgend bericht
De toekomst van Zeewolde is van ons allemaal

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu