Sportcomplex Het Baken; eindelijk duidelijkheid

Na een jarenlang proces is er nu eindelijk duidelijkheid over de toekomst van Het Baken. Zeewolde krijgt een compleet nieuw zwembad en uitgebreide sporthal!

Onrealistische renovatie, maar onverwachte wendingen

Precies zoals wij vanaf het begin van dit proces hebben voorspeld, is gebleken dat renovatie niet realistisch en praktisch is. Niet alleen qua kosten, maar ook niet qua uitvoerbaarheid. Onze voorspelling is dus uitgekomen. In 2018 moest het allemaal nog krapjes worden berekend voor een bedrag van maximaal €8 miljoen, want meer geld was er niet. En in juni 2019 kon er opeens een bedrag van €15,2 miljoen beschikbaar komen voor nieuwbouw van het zwembad en renovatie van de sporthal. En dat alles op dezelfde locatie. Zonde, want waar moeten onze inwoners sporten in die 2 jaar durende verbouwing? Hier worden de inwoners ernstig in tekortgedaan, want die moeten nu zelf een alternatief vinden. De reistijd gaat omhoog en daarmee ook de kosten en niet voor slechts een korte periode. Iets wat in onze ogen echt anders had gekund.

Problemen stapelden zich op

En wat blijkt na het gehele aanbestedingstraject? Na ontvangst van alle informatie van de aannemers blijkt dat de technische staat van het gebouw niet voldoet aan de gestelde eisen. De draagconstructie van het dak, de vloer van de sporthal, enz. Kortom: totale nieuwbouw was de enige optie. Groot voordeel van nieuwbouw is wel dat er geen tijdelijke voorziening tijdens de bouw behoeft worden georganiseerd.

Natuurlijk zijn we blij dat er een geheel nieuw complex komt dat voldoet aan de eisen van deze tijd, maar sluiting voor lange tijd van het zwembad had voorkomen kunnen worden. Een gemiste kans wat ons betreft.

Planning en openingstijden

Volgens de voorlopige planning zal het zwembad medio oktober sluiten en vinden er gesprekken plaats met zwembaden uit de regio voor samenwerkingen. De sporthal sluit van mei 2021 t/m augustus 2021, dus dat valt mooi in de zomerperiode.

Voor de zomer 2020 zal het college richting de raad komen voor een extra krediet voor een tussentijdse oplossing voor alle zwemmers uit Zeewolde. Wij zullen dit proces nauwgezet volgen.

Mooi vooruitzicht voor Zeewolde

Kortom; dit was niet nodig geweest als wij het sportcomplex op een andere locatie hadden gerealiseerd en op de huidige locatie een mooie nieuwbouwvoorziening hadden kunnen realiseren.

Maar goed, ook wij denken verder en kijken naar de toekomst. Een nieuw sportcomplex dat voldoet aan de duurzaamheidseisen, all-electric, een hoge isolatiewaarde en klaar voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarming biedt een mooi vooruitzicht voor de toekomst. Een mooie en duurzame voorziening voor Zeewolde!

Benieuwd naar hoe dit tot stand is gekomen? Lees dan dit artikel.

Vorig bericht
De toekomst van Zeewolde is van ons allemaal
Volgend bericht
De Regionale Energiestrategie van Flevoland

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu