Zorgkosten veroorzaken kopzorgen

Sociaal

Niet iedereen binnen de gemeente heeft het altijd even ruim als het aankomt op financiën. Eén van de posten die bewoners in ernstige geldproblemen laat raken is die van de zorg. Op 1 november 2018 kwam de gemeenteraad bij elkaar, en was het voor de PvdA/GroenLinks fractie het moment om zich hard te maken voor de gezinnen die moeilijk rond kunnen komen.

Zeewolde is financieel gezien een gezonde gemeente, maar de gezinnen voor wie de kosten niet te betalen zijn, zou een tegemoetkoming uitkomst bieden. In Ermelo en Harderwijk is dit al gerealiseerd, is Zeewolde de volgende?

Ongevraagd hoge zorgkosten

Als het aan de gemeenteraad van Zeewolde ligt niet. De fracties PvdA/GroenLinks en BurgerBelang stonden helaas alleen in dit initiatief en de motie is dan ook weggestemd.

Hoge zorgkosten is niet iets waar je zelf voor kiest, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan je zomaar overkomen. Wat dan? Voor veel gezinnen en ouderen levert dit serieuze problemen op en die gaan zich alleen nog maar verder opstapelen wanneer de zorg voor langere tijd nodig is.

Compensatie voor hoge zorgkosten

In Ermelo en Harderwijk lopen ze al op de zaken vooruit, daar hebben ze namelijk een regeling getroffen die gezinnen en ouderen met een klein inkomen uit de brand helpt. Van de gemeente krijgen zij een steuntje in de rug, zodat in ieder geval dié zorgen lager uitvallen. De raadsleden van PvdA/GroenLinks vinden dat een uitstekend idee en willen dat in Zeewolde ook mogelijk maken.

Voor nu gaat de keuze uit naar het investeren in bijvoorbeeld onderhoud wegen, en staat de zorg voor inwoners op de tweede plaats. De fractie PvdA/GroenLinks is van mening dat dit niet zou mogen gebeuren en blijft zich daarom inzetten voor het belang van de burger.

Vorig bericht
Renovatie/nieuwbouw Het Baken ondoordacht
Volgend bericht
Voor een schonere toekomst

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu